Necef Taşı, her türlü negatif enerjiyi içine hapis etme özelliğine sahip olduğu için bedeni ve zihni korur. Dağ kristali de denilen bu taşın, oluşum koşulları nedeniyle insana ferahlık ve huzur verdiği bilinmektedir.
Necef taşı, adını Irak’ın aynı adı taşıyan Necef şehrinden almıştır. Bölgeye yılın belli zamanlarında yağan dolu tanelerinin içerisinde bulunan sıvının dağın oluklardan dağa akması ve orada sertleşip donmasıyla oluşur. Türkiye’de de yaygın olarak bilinen ve kullanılan değerli taşlar arasında bulunmaktadır.
Renksiz, camsı ya da farklı renklerde olan Necef Taşı tesbih gibi aksesuarların ve takıların yapımında sıklıkla kullanılmaktadır. Necef taşı Osmanlı döneminde de oldukça talep gören bir doğal taştır. Özellikle tesbih yapımında kullanılan bu doğal taş Padişahlar için üretilen tesbihlerin yapımında tercih edilmiştir.
Kristal Kuvars Taşı ile benzerlikler taşısa da Necef Taşı özellikleri farklılık gösterir. Baloncuklu yapısı ve bu baloncukların içinde sıkışan ve karbondiyoksit en belirleyici farklılığıdır ve bu özelliği onun mucizevi taş olarak nitelendirilmsini sağlar.
Necef Taşı Özellikleri ve Faydaları:
- Sindirim ve kan dolaşımı sistemini sağlıklı tutar.
- İçindeki suyun kişiye huzur ve ferahlık verdiğine inanılır.
- Her türlü olumsuz enerjiyi içine hapseder, bedeni ve zihni korur.
- Kullanan kişiye şans getirir.
- Ruhsal ve fiziksel dengeyi sağlar.
Doğal taşların titreşim ve frekanslara sahip olduğu bilinmektedir. Bu nedenle vücudumuzda bazı etkilere yol açtığı söylenmektedir. Taşların özelliklerinin bilimsel kesinliği yoktur. Fakat satışta olan ürünlerimiz orijinal, gerçek doğal taşlardır. Tıbbi konularda doktora danışmanızı tavsiye ederiz.
Burçları:
Akrep, Koç
Uyumlu Olduğu Çakra:
Tüm Çakralar
Necef Taşı Nasıl Temizlenir:
Taşınızı aldığınızda kullanım öncesinde ve aralıklı olarak temizlemeniz önerilir. Yapılan temizlik, taşın enerjisini düzenler. Doğal taşların temizliği de doğal yollarla yapılır. Bu temizlikte dört element kullanılır. Takı ve objelerinizi taşınızın sertlik düzeyine göre aşağıdaki yöntemlerle temizleyebilirsiniz. Obisdyen taşının çevredeki enerjiyi kendisine çekmesinden dolayı akan su altında temizlenmesi önerilir:
- Akan su ile temizleme: sert taşları akan suyun altında 4-5 dakika kadar yıkayarak temizleyebilirsiniz.
- Deniz suyu ya da tuzlu suda bekletme: sert taşları 10 dakika kadar deniz suyu ya da tuzlu suda bekleterek temizleyebilirsiniz.
- Toprağa gömerek temizleme: taşınızı 24 saat boyunca açık alanda ya da bir saksıda toprağa gömerek temizleyebilirsiniz. Topraktan çıkardığınız taşı üstündeki tozu atmak için suya tutabilirsiniz.
- Tütsü ile temizleme: sertlik derecesi düşük taşlarınızı yaktığınız tütsünün yanına koyarak temizleyebilirsiniz.
- Mum ışığı ile temizleme: sertlik derecesi düşük taşlarınızı yaktığınız mumların yanına koyarak temizleyebilirsiniz.
- Tuz lambası ile temizleme: tüm taşlarınızın enerjisini tuz lambanızın çevresine yerleştirerek temizleyebilirsiniz.