Doğal taş nasıl arındırılır? Sorusunun cevabını bilmek, taşların enerjisinden maksimum şekilde yararlanabilmemiz için önem taşır. Bu ürünleri satın aldıktan sonra ilk kullanım öncesi arındırmak gerektiği gibi, belirli aralıklarla yine temizlemeye ihtiyaç vardır.

Taşlarda biriken negatif enerji, arındırma işlemi sayesinde ortadan kaldırılır. Taşın pozitif enerjisi dengelenir ve taşın yapısı korunur.

Doğal Taşlar Neden Temizlenmeli?

Değerli taşlar, genellikle sabit bir titreşim üretirler. Buna, ‘salınım hızı’ denir. Bu özellikteki bir doğal taşa temas etmeniz hâlinde taşın olumlu enerjisi bedeninize geçerken, sizin negatif enerjiniz taş üzerinde birikebilir.

İstenmeyen fazla enerjinin doğal taşta depolanması, salınım hızının bozulmasına yol açar. Bu da taşı işlevsiz hâle getirir. İşte bundan dolayı doğal taş temizliği düzenli olarak gerçekleştirilmelidir.

Doğal Taş Ne Zaman Temizlenmeli?

Bu sorunun cevabı, taşı kullanım sıklığınıza göre değişir. Sık sık kullanmayı tercih ediyorsanız, temizleme rutininizi de buna göre ayarlamalısınız.

Çakra, meditasyon, yoga seanslarının ardından mutlaka doğal taşlarınızı temizlemelisiniz. Dedikodu yapılan bir ortamda, stresli bir toplantıda, kalabalık bir yerde doğal taşınız yanınızdaysa yine temizlemeniz önerilir. Taşınıza başka biri dokunduysa onun enerjisi taşı etkileyebileceği için temizlemeyi ihmâl etmemelisiniz.

Bazı kaynaklar taşların 2-3 hafta arayla temizlenmelerini tavsiye eder. Ancak bu sürenin dolmasını beklemek zorunda değilsiniz. Ne zaman ki; taşın enerjisinden eskisi gibi faydalanamadığınızı hissetmeye başladınız, o zaman temizlik zamanı gelmiş demektir.

Doğal Taşlar Kendini Temizler mi?

Her taş bu özelliğe sahip değildir. Ancak, şu taşların kendini temizleyebilme özelliği olduğu bilinir:

  • Azeztulit,
  • Kiyanit,
  • Sitrin.

Doğal Taşın Temizlendiği Nasıl Anlaşılır?

Aşağıdaki yöntemlerden birini kullanarak doğal taş arındırma işlemini gerçekleştirdikten sonra, taşınızın hafiflediğini hissedeceksiniz. Bunu ilk defa yapacaksanız temizlendikten önceki ve sonraki hâli arasında pek bir fark göremeyebilirsiniz. Fakat ustalaştıktan sonra belirgin farkı siz de gözlemleyeceksinizdir.

Doğal Taşlar Nasıl Arındırılır?

Bu işlem, ‘nötrleme’ olarak da bilinir. Her taş için farklı temizleme yöntemlerinden söz etmek mümkündür. Taşların renkleri ve sertlik dereceleri de temizleme yöntemlerinin değişmesine yol açar.

İşte, doğal taş nasıl arındırılır? Sorusuna cevap olan yöntemler:

1. Nefes Çalışmasıyla Doğal Taş Nasıl Arındırılır?

Taşınızı baskın elinizde tutarak niyetinize odaklanın. Sonra burnunuzdan derin bir nefes alın.

Taşı yüz bölgenize yaklaştırıp, burnunuzdan kuvvetli ve kısa kısa nefesler verin. Böylece taşı en yüksek titreşimine getirebilir ve üzerindeki kötü enerjiden kurtarabilirsiniz.

  • Ortalama Süre: Taş başına yaklaşık olarak 15 saniye.
  • Önerilen Taşlar: Her türlü doğal taş için kullanılabilir.

2. Tütsü ile Doğal Taşlar Nasıl Temizlenir?

Bunun için palo santo veya adaçayı tütsüsünden yararlanmanızı tavsiye ederiz. Tütsü dumanının, taşlardaki negatif enerjiyi uzaklaştırdığına inanılır.

Bir elinize taşı, diğer elinize tütsüyü alın. Yaktığınız tütsünün dumanıyla işlemi tamamlayın. Bu da yine her taş için değerlendirebileceğiniz bir temizleme yöntemidir.

Ancak eğer astım hastasıysanız, tütsü kullanırken dikkatli olmanız gerektiğini aklınızdan çıkarmayın.

  • Ortalama Süre: 30-60 saniye (Taş başına.)

3. Akan Suyun Altında Doğal Taş Temizliği Nasıl Yapılır?

Suyun, taşlardaki olumsuz enerjileri nötralize ettiği ve bunu toprağa geri döndürdüğü düşünülür. Bu yöntem için en uygun sular; şelâle, nehir, ırmak gibi akar haldeki sulardır.

Böyle bir imkâna sahip değilseniz musluğun altında yıkamayı tercih edebilirsiniz. Aynı etkiyi göstereceği umulur. Taşın her tarafına su değdiğinden emin olmalısınız. Temizleme işlemi bitince kurulamayı unutmayın.

  • Ortalama Süre:

Tatlı suda (musluk suyunda) 24 saat bekletilmesi önerilir. Deniz suyu gibi tuzlu sularda ise her taş için 1 dk süre yeterlidir.

  • Hangi Taşlar için Uygundur?:

Gül kuvars, Pembe Kuvars, Kristal Kuvars, Dumanlı Kuvars, Ametist, Akik (tamburlanmış), Sitrin, Karnelian, Aytaşı, Jasper.

Ayrıca; Rutil Kuvars, Aventurin, Kaplan Gözü, Obsidyen.

  • Hangi Taşlar için Uygun Değildir?

Doğal taş arındırma yöntemleri içinde öne çıkan ‘su altında yıkama veya suda bekletme’ uygulaması, yumuşak ve kırılgan taşlarda kullanılmamalıdır. Örneğin; Angelit, Yeşim, Lapis Lazuli, Florit, Lepidolit, Akik (ham), Turkuaz, Malakit.

Bunların yanı sıra, şu taşlarda da kullanılması mahzurlu olabilir: Hematit, Pirit, Azurit, Florit, Kalsit, Opal, Selenit.

4. Ay Işığı ile Doğal Taş Arındırma Nasıl Yapılır?

Taşlarınızı pencerenizin önüne, ay ışığını ya da hiç değilse ışığın yansımasını görecek biçimde yerleştirin. Bir gece bu şekilde bekletin.

Özellikle yeni ay ve dolunay zamanlarında uygulanması, bu yöntemin etkisinden daha iyi yararlanmanıza imkân tanıyacaktır. Bunun için ay takvimini araştırabilirsiniz.

5. Toprağa Gömerek Doğal Taşları Arındırma Yöntemi

Gözenekleri olmayan, topraktan çıkardığınızda kolaylıkla temizleyebileceğiniz taşları tercih etmelisiniz.

Yapılması gereken tek şey ise, taşları bahçedeki toprağa veya evdeki çiçek saksısının dibine gömüp bir süre beklemektir. Taşların toprak altında su ile temas etmemesi lâzımdır. Bunun için, doğal taş arındırma yolları arasında toprağa gömme uygulamasını seçtiyseniz bunu yağmurlu havalara denk getirmeyin. Saksı kullanacaksanız, tabanının kuru olmasına özen gösterin.

Yaklaşık 24 saat boyunca bekletmeniz iyi olur. Gözenekli taşlarda kullanmayın, yoksa toprak kaçabilir ve temizlemekte zorlanırsınız.

6. Ses ile Doğal Taş Nasıl Arındırılır?

Tüm sesler belirli titreşimlere sahiptir. Bunlar sayesinde doğal taşları temizleme yöntemi başarıyla uygulanabilir.

Hacmi büyük olan taşlar için bu yöntemin tercih edilmesi gayet isabetli olacaktır. Çünkü etrafa dağılan ses titreşimi, büyük boyutlu taşların her yerini tamamen sarabilir. Elbette bunun için, titreşimin yüksek bir seviyede olması önemlidir.

Meditasyon kâsesi veya çanı, tekrar eden tonda ilahiler kullanılabilir.

  • Ortalama Süre: Her bir taş için yaklaşık 5-10 dakika.

7. Büyük Bir Taş Sayesinde Küçük Doğal Taşlar Nasıl Arındırılır?

Ufak taşları, kendisinden daha büyük taşların yardımıyla temizleyebilirsiniz. Örneğin; selenit levhaları, Karnelyan, ametist jeotları veya kuvars kümeleri, minik taşları temizlemek için kullanılabilirler.

Taşlarınızı bunların üzerine yerleştirin. Büyük taşın yaydığı titreşimler, küçük taştaki uyumsuz enerjileri yok edecektir. Uygulama süresinin 24 saat olması önerilir.

8. Mum Işığıyla Doğal Taşlar Nasıl Arındırılır?

Bunu yaparken ateş elementinden faydalanmış olacaksınız. Taşları mum ışığının çevrelediği şekilde yerleştirin. Bir müddet bekletip arınmasını ve enerjisinin sıfırlanmasını sağlayın.

9. Tuz Lambası ile Doğal Taşlar Nasıl Temizlenmeli?

Temin edebilirseniz, Himalaya Tuz lambası doğal taşları arındırma için harika bir araç olabilir. Taşları lambanın yanına koyun ve beklemeye bırakın. Kendi kendine temizlenecektir.

Doğal Taş Arındırma İşlemi Nasıl Yapılır?

Doğal taş arındırma işlemi, taşların yüzeyindeki kir, toz ve diğer kirleticileri temizlemek için yapılan bir işlemdir. Bu işlem genellikle su ve sabun kullanılarak yapılır. Öncelikle taşlar su ile yıkanır ve ardından sabunlu su ile temizlenir. Daha sonra taşlar yine su ile yıkanır ve kurutulur. Ayrıca, taşların yüzeyine zarar vermemek için, bez veya diğer yumuşak malzemeler kullanılmalıdır. Ayrıca, taşların cinsine göre farklı temizlik yöntemleri kullanılabilir.

Doğal Taş Temizleme Yöntemleri Genel Değerlendirme

Doğal taşlar nasıl arındırılır? Doğal taş temizleme yöntemleri nelerdir? Öğrendiğinize göre, şimdi bu Doğal taş temizleme yöntemlerini uygulayarak taşlarınızdan en iyi şekilde istifade etme vakti!

Eğer; ‘Henüz bir doğal taşa bile sahip değilim.’ Diyorsanız, geniş ürün portföyümüzü inceleyerek tarzınıza ve ihtiyaçlarınıza uygun bir seçim yapabilirsiniz.