İnci

İnci taşı, nadir bulunan doğal taşlardandır. Deniz hayvanlarının içinde oluşan İnci taşının geçmişi neredeyse insanlık tarihi kadar eskidir. Eşsiz görünümüyle dikkat çeken İnci, süs eşyalarında ve takılarda kendine geniş yer edinir. Kusursuz parıltısıyla bulundurulduğu ortama farklı bir ambiyans katan dekoratif İnci taşı, yaşam alanlarını renklendirir. Siz de İnci taşının benzersiz ışıltısıyla kendinizi ve sevdiklerinizi şımartmak mı istiyorsunuz? Öyleyse üstün kaliteyi parmaklarınızın ucuna getiren Taş Sandığı sizin için doğru tercihtir.

İnci Taşı

İnci Ürünleri


İnci Taşı Nedir?

İnci, midyelerin veya istiridyelerin içerisinde gelişen bir taştır. Ortalama olarak yüzde 90’lık bir kısmı kalsiyumdan ve karbonattan meydana gelir.

Yuvarlak yapılı inci taşları genellikle beyaz tonda karşımıza çıkar. Nadiren de olsa uçuk siyah veya pembe renklerinde gözlemlenebilir.

İnci Taşı Nerede Çıkar?

İnciler, hayatını denizlerde ve okyanuslarda sürdüren canlıların yapısında yer alır. ‘Yumuşakça’ diye bilinen bu deniz canlıları istiridye ve midye gibi hayvanlardır.

Bunlar ise çoğunlukla ılıman sularda yaşar. Dolayısıyla İnci taşları ılıman iklimin hüküm sürdüğü bölgelerde daha yaygındır.

Büyük istiridye ve midyelerden çıkarılan İnci taşları daha iri ve kıymetlidir.

İnci Taşı Nerede Bulunur?

Bu taşın çıkarıldığı başlıca yerler şu şekildedir:

  1. İran Körfezi,
  2. Kızıldeniz,
  3. Polinezya,
  4. Avustralya Kıyıları,
  5. Fransa,
  6. Avusturya,
  7. İskoçya,
  8. İrlanda,
  9. ABD,
  10.  

Orijinal İnci Taşı Nasıl Anlaşılır?

Piyasada bolca sahte İnci vardır. Bu nedenle doğal ile yapay olanı nasıl ayırt edebileceğinizi bilmeniz önemlidir.

Gerçek İnci taşı ateşten zarar görmez. Elinizdeki taşı test etmek için İnciyi bir maşa yardımıyla ateşin üzerine koyun. Orijinal İnci taşı ise ateş yüzünden ona hiçbir şey olmayacaktır.

İnci Taşı Özellikleri:

  1. Yaygın olarak; pembe, krem ve beyaz renklerdedir.
  2. En değerli İnci parlak ve siyah olanlardır.
  3. Kabuklu istiridyelerin veya midyelerin içine giren kum tanesi, zamanla bu canlıların üzerine bir madde salgılamaya başlar. İşte İnci taşı bu şekilde meydana gelir.
  4. İnci yüzeyini kaplayan kabuğa sedef denir. İnciler zaman içerisinde çoğalarak bölünürler. Böylelikle İnci oluşumu devam eder. Büyüme sürekli olduğu için İnci taneleri şekilsizdir.
  5. Kum tanesi veya başka bir yabancı madde istiridyenin etine tam olarak yerleştiği takdirde, küre şekilli inciler oluşur. Tam yerleşemezse, yarım küre şeklinde inci taşları ortaya çıkar.
  6. Bazen istiridyelere yapay yollar vasıtasıyla etli bir doku parçası, boncuk gibi maddeler gönderilir. Böylece istiridyenin uyarılması sağlanır. Bunun sonucunda ise kültür incisi elde edilir. Bunlar güney denizi veya Akoya incileri olarak karşımıza çıkar. Tatlı su midyelerinde de kültür incilerine rastlanır. Bunlar taklit veya sahte inci değildir. Yapay olarak uyarılmalarına rağmen doğal ortamlarında yetişirler.
  7. İnci taşının kullanılabilmesi için işlenmesine gerek yoktur.
  8. Sertlik düzeyi 2,5 değeriyle ifade edilir.
  9. Öte yandan İnci, Kur’ân-ı Kerim ve hadîs-i şeriflerde ismi geçen taşlardan biridir. Bu nedenle İslâm dünyasında büyük öneme sahiptir.
  10. Işıltı, sevgi ve şefkat sembolüdür. Alçak gönüllülüğü, saflığı, mütevazi olmayı simgeler. Başarıyı, mutlu bir evliliği, gizemi temsil eder.

İnci Taşı Hangi Çakra ile Uyumlu?

Bütün çakralarla uyum sağlayabilmesi, İnci taşının en büyük avantajlarından biridir. Vücuttaki yedi çakranın hepsi için İnci taşının etkilerinden yararlanmak mümkündür.

Bu itibarla İnci’nin; çakraları aktifleştirme, iyileştirme, dengeleme ve çakra kanal tıkanıklıklarını giderme gibi amaçlarla kullanılabileceği söylenir. Tüm çakralarla iyi çalışmasından dolayı, her gün ayrı bir çakra için kullanılması önerilir. Bunu yapmak ise İnci taşını ilgili çakra noktasının üzerine koyup bir süre bekletmek ile mümkündür.

İnci Taşı Hangi Burcun?

Başak Burcu İnci taşının uyumlu burcudur. Her burçtan bütün insanlar bu taşı rahatlıkla kullanma imkânına sahiptir. Fakat Başak burcunun enerjisiyle İnci taşının enerjisi birbirine daha yakın olduğu için, özellikle bu burca mensup kişilere tavsiye edilir.

İnci Taşı Ne İşe Yarar?

Değerli ve yarı değerli taşlara atfedilmiş faydalar tıbbî kesinlik ve bilimsel geçerlilik taşımaz. Ne var ki, tüm taşların belli frekanslara ve enerji seviyelerine sahip olduğu bir gerçektir.

Doğal taşlar çevrelerine çeşitli boyutlarda titreşimler yayarak etki gösterir. Bundan yola çıkan uzmanlar, taşların birtakım faydalara sahip olduğunu savunur.

İnci taşı faydaları ise şöyle sıralanır:

Fiziksel Bakımdan İnci Taşının Faydaları:

  1. Kemik ağrılarını hafiflettiğine inanılmaktadır.
  2. Dalak, mide-bağırsak sağlığını desteklediği yönünde bir görüş vardır.
  3. Migrene iyi geldiğinden söz edilir.
  4. Böbrekler ve akciğerler için şifalı olduğu kabul edilir.
  5. Doğurganlığı artırdığına, anne sütünü çoğalttığına inanılır.
  6. İnci taşı faydaları olarak ayrıca şunlardan söz edilmiştir: Deri ve cilt rahatsızlıklarının tedavisine katkıda bulunur. Sorunlu bölgeye İnci taşını koyup bir müddet bekletmek ve bunu düzenli tekrarlamak gerekir.

Psikolojik ve Zihinsel Açıdan İnci Taşının Yararları:

  1. Sanata yönelik sezgi ve zekâ gücünü harekete geçirdiğinden söz edilmiştir.
  2. Kimileri bu taşın fedakârlık, anlayış ve şefkat duygularını teşvik ettiğini belirtmektedir.
  3. Duygu durum bozukluklarının ve çeşitli ruhsal hastalıkların tedavisine yardımcı olduğu düşünülür. Özellikle depresyonda olanlar için önerilir. Bu itibarla İnci taşı yararları arasında sakinleştirici, yatıştırıcı, stres giderici etkileri meşhurdur. Kişiye huzur, azim, manevi güç verdiği iddia olunmuştur.
  4. Bazıları ise üzerinde İnci taşımanın, insanlarla daha kolay yakınlık kurmaya yardım ettiğini savunur. 'Bu taşı üstünde bulunduran kimse insanlara sempatik ve sıcakkanlı görünür, kendini sevdirir.' demişlerdir.
  5. Talih ve şans taşı olarak görülür. 'İnci kullanan kişinin işleri yolunda gider. Başarıya ulaşır.' şeklinde bir söylenti vardır.

İnci Taşı Temizliği Nasıl Yapılır?

Taşınızı, bünyesindeki zararlı enerjiden kurtararak nötralize edebilmek için temizlemeniz gerekir. Fakat bunu; sabun, parfüm, alkol, kolonya, deterjan gibi maddelerle yapmaktan kaçınmalısınız. Yoksa İnci taşının zarar görme riski vardır.

Temizleme yöntemleri olarak şunlardan birini tercih edebilirsiniz:

  1. Toprağa gömün. 1 gece orada kalsın. Bu amaçla saksı toprağından faydalanabileceğiniz gibi, bahçeli bir yerde yaşıyorsanız oradaki toprağı da kullanabilirsiniz. Topraktan çıkardığınızda taşın üzerindeki tozları nemli bir bez yardımıyla giderebilirsiniz. Bunu yaparken fazla bastırmamaya, çizmemeye ve yumuşak bir bez tercih etmeye özen gösterin.
  2. Tütsü yakmayı deneyebilirsiniz. Örneğin, adaçayını veya Sandal ağacını tütsüleyerek İnci taşını bunun dumanında beklemeye bırakabilirsiniz.
  3. Temizleyici niteliğe sahip bir taştan da yardım almanız mümkündür. Meselâ, Himalaya Tuz lambaları ve Selenit taşı hem kendi kendini hem diğer taşları temizleyebilir.
  4. Su kullanmaktan uzak durun. Çünkü yukarıda da bildirdiğimiz gibi İnci taşının sertlik derecesi çok düşüktür. Su ile temas etmesi hâlinde ufalanıp parçalanabilir.

İnci Taşı Fiyatları

Doğal taşların fiyatlandırması renginden şekline kadar pek çok faktör esas alınarak yapılır.

Taşın boyutu, saydamlığı, sertlik değeri, parlaklık durumu da fiyatları etkiler. Yüzeyinde çatlak, leke, çizik ve bunun gibi pürüz bulunup bulunmaması doğal taş fiyatlarını doğrudan etkiler.

İncinin simetrisi ne kadar düzgün, parlaklığı ne derece net ise kıymeti o kadar artar.

Siz de İnci taşı fiyat seçeneklerimizi karşılaştırmak ve onlarca ürün alternatifimizi değerlendirmek için kategorimize göz atabilirsiniz.

İnci Ürünlerine Göz At